UITLEG GROEPSLESSEN

WELKE GROEPSLES PAST BIJ JOU?

De groepslessen van FIT2GO zijn er om je te inspireren, uit te dagen en het beste in jezelf naar boven te halen. Bij FIT2GO staat persoonlijke aandacht centraal. Wij selecteren onze instructeurs zorgvuldig op kwalificaties, jarenlange ervaring en een uitstekende reputatie. Met ruim 80 groepslessen per week helpen wij jou om een compleet fitnessprogramma samen te stellen zodat jij al je fitness doelen kunt bereiken. Wij bieden lessen in drie categorieën: Fun & Fit, Cardio & Kracht en Stabiliteit & Lenigheid. Zo is er voor ieder wat wils. Het kan per club verschillen of de les wel of niet op het lesrooster staat.

LESROOSTER FIT2GO UITHOORN
LESROOSTER FIT2GO IJSSELSTEIN
LESROOSTER FIT2GO WOERDEN
LESROOSTER FIT2GO VIANEN

TOTALBODY2GO

Total Body2GO Workout is een les, waarbij we het hele lichaam trainen. We starten met een warming up, gevolgd door diverse spierversterkende oefeningen met extra aandacht voor de buik, benen en billen. De Total body2GO workout groepsles bestaat uit een combinatie training voor het hele lichaam waar bij je conditioneel en spierversterkend bezig bent. Je krijgt een warming-up met verschillende oefeningen dat voordelig is voor alle BBB (buik, benen en billen) spiergroepen waarbij je voornamelijk gebruik zal maken van het eigen lichaamsgewicht. Tijdens de groepsles zal je werken aan je figuur en uithouding. Het is net fitness, maar dan in een groep.

Enkele voordelen van de Total Body Workout:
Figuur verbetering
De verschillende oefeningen van de Total Body2GO workout zorgen ervoor dat je lichaam verstevigd en op natuurlijke wijze gecorrigeerd wordt.

Efficiëntie
Tijdens de oefeningen wordt er voornamelijk de focus gelegd op efficiënte bewegingen waarbij je veel gebruik maakt van de core van het lichaam voor balans.

Calorieën verbranding
Met de Total Body2GO workout zal je tot wel 700 calorieën verbranden. Dit komt geheel doordat je gebruik maakt van vele diverse spieren tijdens squats en lunges.

TOTAL BODY WORKOUT GROEPSLES
De lessen worden gegeven in een groep met een lekker tempo en afwisselingen. Je merkt hierbij direct dat de spieren in het hele lichaam met name de BBB getraind wordt. Tijdens het conditionele gedeelte van de les zal je oefeningen uitvoeren van basic steps, tae bo, dans en steps, afgewisseld met spierverstevigende oefeningen.
Bij de Total Body2GO workout maakt het niet uit welk conditieniveau je hebt, jong of oud bent, iedereen mag participeren aan de lessen. Dus kan jij twee keer of meer de trap op en af lopen zonder buiten adem te raken? Dan zit je bij deze lessen wel goed. Het maakt niet uit wanneer je een beginner of gevorderde sporter bent want jij beslist zelf het niveau en intensiteit van het trainen.

Gemiddeld calorieverbruik: 700 Kcal

BOOTCAMP2GO

“Jouw trainingsdoel bereiken door persoonlijke aandacht. Train op je eigen niveau en kies zelf je groeipad. Afwisselende trainingen gericht op kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid”

SMALL GROUP TRAINING

Bootcamp2GO zijn smallgroup trainingen. De instructeur motiveert en begeleid alle clubleden die meedoen met een van de programma’s. Centraal in alle Indoor Bootcamp trainingen staat energie, passie en plezier! Indoor Bootcamp zorgt er voor dat je met nog meer plezier traint en helpt je het maximale uit jezelf en de training te halen. Bootcamp2GO is een combinatie van conditie, core, kracht en snelheidstraining. Er worden verschillende materialen gebruikt om de afwisseling groot te houden en zo op verschillende manieren kracht en uithoudingsvermogen te trainen. Met Bootcamp2GO boek je zeer snel resultaat!
Wanneer je gewend raakt aan functionele training, zul je merken dat je met alle Bootcamp2GO trainingsprogramma’s geweldige resultaten boekt. Met functionele training werken we op een manier die aansluit bij ons lichaam en dit betekent dat je de doelen die je voor ogen hebt ook echt kunt behalen.

Het doel van dit soort trainingen is zo snel mogelijk in shape komen of in shape te blijven. De trainingen zijn voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Indien nodig zal de trainer het programma aanpassen zodat iedereen op zijn/haar niveau kan meedoen. Onze trainers zijn opgeleid om deelnemers met verschillende niveaus goed te kunnen begeleiden. Door deze combinatie van deelnemers in één training, hebben wij gevarieerde groepen tijdens de training. (minimale leeftijd 16 jaar)

VOORDELEN BOOTCAMP2GO

 • verbetert je uithoudingsvermogen
 • houdt je spiermassa intact
 • verhoogt je metabolisme
 • kost weinig tijd
 • is gezond voor je hart
 • verveelt niet
 • je wordt mentaal sterker
 • helpt om nog sneller af te vallen

Gemiddeld calorieverbruik: 700 Kcal

SPINNING2GO

Spinning2GO is een indoor fietsprogramma voor iedereen die wil afslanken en wil werken aan de conditie. Het is een van onze populairste programma’s. We zijn ermee groot gebracht en het is heerlijk: fietsen. Snel resultaat is mogelijk met dit programma dankzij de hoge mate van vetverbranding. Heerlijke muziek zorgt voor extra energie tijdens de uitdagende training.

Is Spinning2GO iets voor mij?
Spinning2GO is voor iedereen die doelgericht wil trainen en wil werken aan een topconditie. De coach motiveert je om iedere week het maximale uit jezelf te halen en een tandje meer te geven. Jong, oud, man, vrouw, beginner, gevorderd: iedereen in de groep werkt aan een eigen doelstelling.

Hoe ziet een Spinning les eruit?
De les zit boordevol energieke, afwisselende muziek die je uitdaagt om snel te bewegen. De hele les word je meegenomen op een fietsroute over bergen en dalen. De instructeur en de oefeningen tijdens het programma zorgen iedere week voor een optimale ontspanning en inspanning. Je geniet van de muziek en werkt ondertussen keihard aan een gezonder en fitter lichaam.

Resultaten spinning:

 • Strakkere en slanke billen, buik en benen dankzij hoge vetverbranding.
 • Snelle verbetering van je conditie.
 • Tijdens de spinning les verbrand je ongeveer 900 calorieën!

PILAYOGA2GO

PilaYoga2GO is een combinatie van Pilates en Yoga. Het eerste gedeelte worden Pilates oefeningen aangeleerd waarbij je bewust beweegt vanuit de kracht van je core (buik). Met concentratie, controle, coördinatie en een juiste ademhaling leer je in een flow de bewegingen aan. Het tweede gedeelte wordt aandacht geschonken aan ontspanning. Dus een les met zowel een geestelijk als lichamelijk aspect en aan het einde van de les een heerlijke ontspanning.

PilaYoga oefeningen

Behalve de oppervlakkige spieren worden bij pilates voornamelijk de dieper liggende spieren rondom de wervelkolom en in je bekken getraind. Je werkt vanuit je centrum, ook wel “powerhouse”. Er zijn buikspieroefeningen, rugoefeningen, oefeningen nek en schouders, oefeningen voor de onderrug, bovenrug, oefeningen voor de benen en billen
Yoga oefeningen helpen je ontspannen, ontstressen en onthaasten. Tijdens een yoga houding keert de aandacht naar binnen en staat bewuste waarneming van het lichaam centraal. Gedachten worden dan minder belangrijk. Doordat er in de yoga les verschillende ademhalingstechnieken zitten, krijgen de spieren meer zuurstof en het lichaam meer energie.

Voor wie is PilaYoga?
PilaYoga2GO is voor iedereen. Voor mensen die geen tijd hebben om twee x per week te komen, voor mensen waarvoor een hele Pilates les te zwaar is of gewoon omdat het een lekkere combinatie is.

Waarom PilaYoga?
Dankzij de combinatie van Yoga & Pilates:

 • Zal het lichaam meer in ontspanning komen
 • Het helpt bij stress, vermoeidheid en lichamelijke klachten ( hoofdpijn, rugpijn, maagklachten etc.)
  Verbetert de lichaamshouding
 • Ontwikkeling van een goede ademhaling
 • Zorgt voor een goede stabiliteit en flexibiliteit van het lichaam
 • Versterkt het zelfbewustzijn

Gemiddeld calorieverbruik: 500 Kcal

BALANCE2GO

Bij Balance2GO kun je genieten van bewegingen uit yoga, tai chi en pilates. Het is je persoonlijke time-out van het dagelijks leven en zorgt voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Je doet eenvoudige en veilige yoga bewegingen om je hele lichaam sterker en flexibeler te maken.

Tijdens een Balance2GO les wordt een combinatie gemaakt van de meest effectieve oefeningen vanuit Yoga, Tai Chi en Pilates. Onderdelen die bij iedere Balance2GO les aan bod komen zijn: gecontroleerd ademhalen, flexibiliteit, statische kracht, concentratie en meditatie. De vele poses en stretches maken je spieren en gewrichten soepel en flexibel. De aanvullende krachtoefeningen versterken en vormen je belangrijkste spiergroepen, waardoor je lichaamshouding wordt verbeterd.

Kortom, het biedt je het totaalpakketwanneer jij wilt werken aan een krachtiger en leniger lichaam! De gecertificeerde groepslesinstructeur van FIT2GO leidt je op een verantwoorde manier door alle oefeningen heen en zorgt ervoor dat jij met een fris en kalm gevoel de zaal zal verlaten. Balance2GO is zeer goed te combineren met fitness.

Gemiddeld calorieverbruik: 500 Kcal

PUMP2GO/BODYPUMP

Bodypump een zeer effectieve groepstraining waarbij je gebruik maakt van een halter met gewichten. De zwaarte van de gewichten wordt aangepast aan jouw wensen. Deze les is ideaal als je wilt werken aan je hele lichaam. Je voelt je fitter en krijgt meer energie & kracht. Bodypump is een populaire groepsles van FIT2GO. Met de hulp van een barbell en dumbbells worden er tal van oefeningen gedaan op muziek ter verbetering van spierkracht en uithoudingsvermogen. Een Bodypump les duurt 60 minuten en wordt opgedeeld per spiergroep. Voor iedere spiergroep zijn aparte oefeningen ingepland die ongeveer vijf minuten duren met aangepaste muziek om het tempo te bepalen. De standaard onderdelen van een Bodypump zijn de warming up, squats, borst, rug, triceps, biceps, lunges, schouders, buikspieren en uiteindelijk een cooling down. Afvallen en strakker worden was nog nooit zo gemakkelijk. Lijkt je dit wat?

Gemiddeld calorieverbruik: 750 Kcal

PILATES2GO

Pilates2GO is een innovatieve en veilige vorm van bewegen en oefeningen voor lichaam en geest. Pilates is ontstaan uit de bewegingsprincipes van Joseph Pilates en kan de manier waarop je lichaam eruit ziet, voelt en presteert volledig transformeren. Het doel van deze training is niet alleen bewegen maar ook om een sterkere connectie tussen lichaam en geest te generen waardoor je je niet alleen fitter zult voelen maar ook mentaal sterker. Dus ben jij op zoek naar Pilates? Dan kun je bij FIT2GO terecht!

Pilates2GO is toegankelijk voor iedereen; jong en oud! Het wordt nog zwaar onderschat. Maar vergis je niet; Pilates2GO is kracht voor je spiercorset, flexibiliteit voor je wervelkolom en lenigheid voor je spieren! Alles komt dus aan bod. Welke sport je ook beoefent, Pilates is dé perfecte aanvulling. Het zorgt voor een betere controle over je lichaam en een goede basishouding. En heb je blessures dan kunnen de oefeningen altijd worden aangepast. Door veel fysiotherapeuten wordt het geadviseerd bij rug- en bekkenklachten.

Pilates2GO kan in een groepsles of individueel. Mogelijkheden genoeg. Duur 55 min en is voor jong en oud.

Gemiddeld calorieverbruik: 500 Kcal

ZUMBA2GO

Zumba2GO is fitness en dansen op meeslepende Zuid Amerikaanse ritmes. Probeer het nu zelf bij FIT2GO. Deze meeslepende Latin Aerobic Dance workout Zumba is dé nieuwe trend in Amerika en heeft ook Nederland inmiddels veroverd! Het is een fitnessworkout met danspassen op Latijns-Amerikaanse muziek.

ZUMBA2GO MAKKELIJK TE VOLGEN
De les is makkelijk te volgen, geen ingewikkelde danspasjes en dus voor iedereen geschikt. Door de aanstekelijke salsa, merengue, flamenco en zelfs hip  hop muziek is elke les weer een feestje. Je wordt er niet alleen vrolijk van, het is ook geen enkel probleem meer om de les vol te houden. Ondertussen werk je ook nog de nodige kilootjes weg.

DOEL
Het doel van iedere Zumba les is om op een swingende manier zoveel mogelijk calorieën te verbranden. Tijdens een uur Zumba2GO verbrand je ongemerkt tot maar liefst 900 calorieën! In iedere les zullen low impact moves worden afgewisseld met high impact moves. Op deze manier is iedere Zumba2GO les een ware interval dans party!
Iedere les heeft een laag instapniveau, waardoor de les voor iedereen geschikt is. Samen met de enthousiaste en gecertificeerde groepslesinstructeur verbeter jij je moves, word je super fit en maak jij iedere les weer tot een feestje!

ARE YOU READY
Voor Zumba2GO hoeft u niet naar Afrika. Het is een mix van Rumba, Mambo, Tango en Salsa met een likje sambal waarbij alle spieren aan de beurt komen inclusief de lachspieren. 

Gemiddeld calorieverbruik: 750 Kcal

SHAPE2GO

Shape2GO is de les die echt alles in zich heeft. Een zeer leuke gevarieerde les waarbij conditietraining en krachttraining aan bod komt. De lessen variëren enorm met bijvoorbeeld een leuke Latin of Dance workout of we trainen meer gericht een aantal spiergroepen, of de warming up is iets korter en trainen we alle spiergroepen in de les. Hierdoor blijft de les leuk en ook erg functioneel. Iedereen kan aan deze les deelnemen. Dus geen excuus om niet te komen!

SHAPe2GO GESCHIKT VOOR ELK NIVEAU.
Het is geschikt voor iedereen die op muziek wil bewegen. Een simpele en doeltreffende workout voor het hele lichaam, zonder ingewikkelde choreografie maar wel met springmomenten. Bij FIT2Go in is er aanbod voor elk niveau!

OPBOUW
Tijdens een Shap2GO les zal je op plezierige wijze werken aan onderdelen als kracht, balans, vitaliteit en conditie. Doordat je diverse materialen gebruikt, train je altijd op een gevarieerde manier, waardoor geen enkele training hetzelfde is. Iedere les is in een aantal blokken opgedeeld. Om je spieren op te warmen en blessures te voorkomen, zal je altijd starten met een warming-up.

HIGH EN LOW IMPACT
Na de warming-up is het tijd om te gaan zweten! Middels een aantal high impact aerobics oefeningen zal je vetverbranding worden geactiveerd en je uithoudingsvermogen op de proef worden gesteld. Hierna volgen een aantal spierversterkende oefeningen met de focus op de grote spiergroepen. Om je hartslag te laten dalen en je spieren weer op lengte te brengen, zal iedere les worden beëindigd met een cooling-down. Om het uiterste uit je training te halen wordt je tijdens iedere les begeleid door een gecertificeerde groepslesinstructeur.

“Door de combinatie van cardio- en krachttraining verbrand je veel calorieën, en werk je tegelijkertijd aan het strakker maken van je lichaam!”

Gemiddeld calorieverbruik: 600 Kcal

Wat is BoksFIT2GO?

BoksFIT2GO is een groepsles bij FIT2GO, waarbij je op een leuke en uitdagende manier aan je conditie kunt werken. Boksen is extreem intensief. Probeer maar eens een minuut lang achter elkaar zoveel mogelijk te stoten. De korte en explosieve bewegingen zorgen ervoor dat je hartslag en ademhaling in een razend tempo zullen stijgen. Met als gevolg: keihard zweten en calorieën verbranden! BoksFIT2GO is de ideale les wanneer je aan je conditie wilt werken of een aantal kilo wilt afvallen.

Wat houdt een FitBoxing les in?
Bij BoksFIT2GO staan de technieken van het boksen centraal. Er worden de verschillende stoottechnieken doorgenomen. Leer bijvoorbeeld hoe je het beste een stoot kunt ontwijken. Hierbij word je begeleid door een gecertificeerde groepslesinstructeur. De verschillende stoottechnieken ga je vervolgens, samen met je sparringpartner, oefenen op stootkussens. Daarnaast wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan krachttraining. BoksFIT2GO is een ware full-body workout waarin je al jouw kracht en energie kwijt kunt!

Gemiddeld calorieverbruik: 700 Kcal

ENERGIEKE, MOTIVERENDE, UITDAGENDE EN VERSLAVENDE TRAININGSBELEVING